Bejelentkezs

 

KOCSONYA RECEPTJE

Nem nagyon szeretem a telet, amiért mégis megbékélek vele az az, hogy ilyenkor van a kocsonyaszezon.

KOCSONYA RECEPTJE


Ez a hagyományosan téli étel tisztított sertés körömbl, fülbl, farokból és brbl készül, tehetünk bele sárga és fehér répát és vörös hagymát is, a fokhagyma, só és a szemes bors viszont kihagyhatatlan. Hideg vízzel tesszük fel fni a húsokat, majd miután felforrt leszedjük a habját. Nagyon lassú tzön fzzük a zöldségekkel és a fszerekkel, különben zavaros lesz Mikor a hús a csontról leválik elkészült a kocsonya. A húst kiszedjük és kicsontozzuk, tányérokba halmozzuk, és a levét rászrjük. A kocsonya akkor nem dermed meg, ha kevés hússal vagy sok vízzel fzzük. Annyi lével öntsük le a húst, hogy ellepje, a hús kilógó részei megbarnulnak. Ha hagyjuk kihlni még a lábosban, akkor lekaparható a szír, és újra melegítve porciózható, így nem lesz zsíros a tányérba kerül kocsonya. Díszíthetjük kemény tojással, nyelvvel, kolbásszal, céklával. Van, aki citromlével, van, aki tormával, mások pirospaprikával megszórva fogyasztják, de abban mindenki egyetért, hogy friss kenyér illik hozzá.

Variációk sertés kocsonyára:

2 kg csontos hús, 20 dkg brke, 5-6 fej hagyma, 5 fej fokhagyma, 1 ek. Egész bors, 2 babérlevél, só, paprika.

A húst a fszerekkel, annyi vízzel, hogy ellepje fni tesszük, amikor megpuhult  a hús, a szokásos módon készítjük el, Dermedés után pirospaprikával szórjuk meg.

1 kg füstölt kocsonyahús (fej, láb, csülök, brke, farok), 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 20 szem egész bors, 10 dkg leveszöldség, só, paprika.

2 liter hideg vízben tesszük fel fni a megtisztított húsféléket, a fszerekkel, a sóval és a zöldségekkel együtt. Többször leszedjük a habját, majd lassú tzön puhára fzzük. Tetejét kicsi állás után lezsírozzuk, a húst lecsontozva elosztjuk a tányérokba a levét tányérokba szrjük úgy, hogy a lé ellepje  húst. A kocsonya tetejét dermedés után paprikával szórjuk meg.

Még több kocsonya:

Pontykocsonya
Zöldségkocsonya

Forrs: http://grocceni.com/tor/kocsonya.html

Ha sz, akkor szl. Nem csak hogy finom, de egészséges is vértisztító és az idegersít hatásának köszönheten, illetve a bél megbetegedéseit is gyógyítja, fokozza az epeelválasztást és ürítést.Ha sz, akkor szl. Nem csak hogy finom, de egészséges is vértisztító és az idegersít hatásának köszönheten, illetve a bél megbetegedéseit is gyógyítja, fokozza az epeelválasztást és ürítést. Gyerekbarát desszertet keresel Halloweenre? Süss amerikai csokicsipszes sütit és dekoráld Halloween hangulatúra cukormázzal.Gyerekbarát desszertet keresel Halloweenre? Süss amerikai csokicsipszes sütit és dekoráld Halloween hangulatúra cukormázzal. A sok édesség és rágcsálnivaló mellé készíthetünk egy gyümölcsös édességet is a Halloween bulira. Ez a körte szellemke inkább aranyos, mint ijeszt, biztos, hogy nem csak a gyerekek, hanem a felnttek kedvence is lesz.A sok édesség és rágcsálnivaló mellé készíthetünk egy gyümölcsös édességet is a Halloween bulira. Ez a körte szellemke inkább aranyos, mint ijeszt, biztos, hogy nem csak a gyerekek, hanem a felnttek kedvence is lesz. Az angolszász országokból indult, mára az egész világon elterjedt ünnep kelta hagyományokon alapszik. Legfontosabb jelképe a töklámpás.Az angolszász országokból indult, mára az egész világon elterjedt ünnep kelta hagyományokon alapszik. Legfontosabb jelképe a töklámpás. A süttökben lév karotinoidok és C-vitamin, a tökmagban lév E-vitamin, védelmet nyújtanak a szervezet számára. Ajánlott a fogyasztása pattanásos brre. A süttök könnyen emészthet, ezért csecsemknek is bátran adhatjuk.A süttökben lév karotinoidok és C-vitamin, a tökmagban lév E-vitamin, védelmet nyújtanak a szervezet számára. Ajánlott a fogyasztása pattanásos brre. A süttök könnyen emészthet, ezért csecsemknek is bátran adhatjuk. A sült tök után a legnépszerbb tökbl készült étel a süttökleves, melynek egy egyszeren elkészíthet változatát ajánlunk, amit egy különleges, gysz tésztának nevezett betéttel teszünk különlegessé. <br/>A sült tök után a legnépszerbb tökbl készült étel a süttökleves, melynek egy egyszeren elkészíthet változatát ajánlunk, amit egy különleges, gysz tésztának nevezett betéttel teszünk különlegessé.


Fnykpes receptek

Szokatlan grillezsi tippek, receptek
Szokatlan grillezsi tippek, receptek
Ricotts zldsgmrtogats
Ricotts zldsgmrtogats
Ss perec hzilag
Ss perec hzilag
Ricotts tlttt gomba
Ricotts tlttt gomba
Ricotts, gombs pizza
Ricotts, gombs pizza
Strandtelek hzilag
Strandtelek hzilag

Hogyan csinljam?

Egy kiváló muffin alapreceptet osztok most meg, ami eddig mindig bevált, bármilyen ízesítés édes muffin készítettem. Pontosan 15 db muffin lesz a megadott hozzávalókból és mindig tökéletesen sikerül. Muffinra fel!Egy kiváló muffin alapreceptet osztok most meg, ami eddig mindig bevált, bármilyen ízesítés édes muffin készítettem. Pontosan 15 db muffin lesz a megadott hozzávalókból és mindig tökéletesen sikerül. Muffinra fel!
Egy könnyen elkészíthet töltött tojás receptet használunk fel, és egy egyszer ötlettel tesszük különlegessé, hogy Halloween party falat váljon belle.<br/>Egy könnyen elkészíthet töltött tojás receptet használunk fel, és egy egyszer ötlettel tesszük különlegessé, hogy Halloween party falat váljon belle.

Tovbb a rovat tbbi cikkhez

Laktzmentes dita

Álmatlanság, fejfájás, szívdobogás, puffadás... szervezetünk számos módon figyelmeztet minket, ha valami probléma van, csupán oda kell figyelnünk ezekre a jelekre és ismernünk kell a jelentésüket.<br/>Álmatlanság, fejfájás, szívdobogás, puffadás... szervezetünk számos módon figyelmeztet minket, ha valami probléma van, csupán oda kell figyelnünk ezekre a jelekre és ismernünk kell a jelentésüket.
Mindenki az ételallergiáról beszél. Mi megmondjuk, mi igaz belle, és mi hamis.Mindenki az ételallergiáról beszél. Mi megmondjuk, mi igaz belle, és mi hamis.

Tovbb a rovat tbbi cikkhez